fbpx

Sinds ik de “wonderen” van plantaardig eten heb ontdekt, ben ik anders gaan kijken naar voeding. Ik realiseerde me dat wij onze vitaminen en mineralen uit vele betere en gezondere bronnen kunnen halen. Sterker nog, dat we op de huidige manier van eten, voornamelijk in de fitness industrie, sneller ziek worden en eerder in staat raken om “slechte” cellen te ontwikkelen.

Om zoveel mogelijk verschillende soorten vitaminen en mineralen in je systeem te krijgen moet je redelijk wat verse groente en fruit eten. Omdat ik niet alle groente even lekker vindt mix ik deze met verschillende soorten fruit en havermelk of amandelmelk tot een heerlijke “groene smoothie”!

De volgende producten zijn bij elke supermarkt te vinden. Als de mogelijkheid er is ga dan voor biologisch, plantaardig en gluten-vrij.

Het boodschappenlijstje:
Ananas (bevroren blokjes)
Banaan (rijpe / donkere)
Spinazie (bladeren)
Boerenkool (bladeren)
Selderij
Komkommer
Tarwegras (poeder)
Amandelmelk
Havermelk (gluten-vrij)
Zen Kung Food Greenz

Ik zorg er ‘s-ochtends voor dat ik mijn lichaam voldoende tijd geef tussen het wakker worden en de eerste maaltijd. Na ongeveer 3o minuten tot een uur, begin ik alles uit de koelkast/diepvries halen. Ik doe eerst een halve pak ananas, 1 stengel selderij, een kwart komkommer en banaan in de blender. Daarna vul ik de blender met zoveel mogelijk boerenkool en spinazie bladeren. Als er niks meer bij kan, giet ik er nog 200ml amandel- of havermelk in samen met een volle maatschep Zen Kung Food Greenz. Als de smoothie te dik wordt maak ik het wat dunner met water.

Meer weten over hoe gezonde smoothies je kunnen helpen met spierherstel, afvallen, beter slapen en meer energie? Maak direct een afspraak!