fbpx

Waarom is je innerlijke ruimte belangrijk?

Toen ik begon met meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, was ik nog “op zoek” naar mentale rust en ontspanning. Ik leerde verschillende technieken van verschillende meditatieleraren die niet altijd evenveel impact op me hadden. Ik ben van jongs af aan al een beetje een kritische onderzoeker geweest dus mijn engineer-mind* heeft baat bij een wat langere inductie*, zoals ze dat bij hypnose noemen. Erg moeilijk want ik had geen idee wat dat inhield.

* inductie = het eerste gedeelte van je meditatie waarmee je je actieve mindset (BETA frequentie) gaat ontspannen om in een rustigere mindset te komen (ALPHA frequentie).

* engineer minded = wanneer je erg analytisch bent en veel overdenkt, meerdere perspectieven gebruikt, etc.

Ik kwam na een aantal verschillende cursussen, youtube videos, audiobooks en eigen onderzoek uit op een erg fijne meditatie / visualisatie, geleidt door een vrouw met een fijne stem. Deze audio zorgde ervoor dat ik enkel d.m.v. “inbeelding” mijn lichaam kon laten ontspannen, de onrust in mijn hoofd kon laten verdwijnen en na de sessie weer een fijne energie kreeg. Wat natuurlijk leidde tot een positievere mindset en daardoor zelfs een beetje een drang om vaker te mediteren. Hoe kon deze vrouw mij mondeling tot rust brengen en ervoor zorgen dat ik me zo goed voelde?

Ze liet me mijn innerlijke ruimte vinden…

Zoals ik al zei is de inductie belangrijk bij een kritisch persoon als ik, ik vraag me namelijk al snel af waarom ik in een geleide meditatie bepaalde dingen moet doen of zien of horen en of mijn ademhaling wel goed is, wat ik na de meditatie ga eten :p, mijn houding, etc. etc. In deze meditatie had ik totaal geen moeite om in die ALPHA frequentie te komen (denk ik), de stem begeleide me namelijk naar een ruimte waarin ik mezelf veilig los kon laten.

😉

Ik beschrijf graag mijn persoonlijke meditatie en innerlijke ruimte want, dat is natuurlijk mijn paradijs, mijn heaven, mijn utopia waar ik uit kan rusten, mezelf kan helen, brainstormen (misschien niet het juiste woord  ) en vooral, de illusie loslaten dat mij mij maakt. Zodat ik weer helder kan zien wie ik aan het worden ben.

Maar ik kies ervoor het niet te beschrijven. Waarom? Omdat ik je niet wil beïnvloeden met MIJN paradijs. We hebben allemaal onze eigen beeld van “heaven” en dat is waar we ons op moeten focussen. Met personal training of in de lessen van Zen Kung Fu help ik je om je eigen innerlijke ruimte te creëren, zoals de vrouw met de fijne stem dat met mij heeft gedaan. De eerste 15 minuten van de training focussen we op ademhaling, ontspanning, visualisatie en het creëren van je innerlijke ruimte. De rest van de les bestaat uit power-yoga, krachttraining en kung fu!

Neem een proefles Zen Kung Fu!
Wil je morgen al beginnen meld je dan voor personal training!

Meer meditatie..
Meer visualisatie..