fbpx

Visualisatie

Wat is visualisatie en waarom is het zo belangrijk?

Visualiseren (meditatief) is wanneer een persoon bewust, mentale energie focust op een bepaald idee, beeld of gewenst doel/resultaat voor een bepaalde tijd. Dit wordt gedaan met als doel de gefocuste energie in het “quantum veld” te sturen, waar het zich kan synchroniseren en uiteindelijk manifesteren in het leven van de visualiseerder.

Hoe werkt het volgens Zen Kung Fu?

We beginnen eerst met de natuurkundige benadering van gedachten. Een gedachte is een frequentie, een trilling en uiteindelijk een vorm met een structuur. De enige reden dat de gemiddelde persoon een gedachte golf niet kan ‘zien´, is omdat het uit een frequentie bestaat dat niet binnen ons gezichtsveld valt. Dit betekent niet dat het er niet is. Een gedachte is een ding.

“Als je de geheimen van het universum wilt ontdekken, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.” – Tesla

Neem bijvoorbeeld een doorzichtig plastic boterhamzakje in gedachten. Als het één zakje is, kun je er gemakkelijk doorheen kijken. Wanneer je er een paar zakjes bij doet, wordt het langzaam doffer. Als je er nu nog 100 doorzichtige zakjes bij doet, kun je er niet meer doorheen kijken. Dit komt omdat, hoewel het dun en doorzichtig is, het wél structuur heeft en uiteindelijk, wanneer het samenkomt, de dichtheid vergroot en massa vormt. Dit is een simpele manier om uit te leggen hoe gedachten werken in onze dimensionale werkelijkheid. Dus als je gaat visualiseren en je besteedt 15 minuten om te focussen op een gedachte of idee, en je voegt er emoties, foto’s, geluiden, verhalen, etc. aan toe, ben je letterlijk de dichtheid aan het vergroten en voor je het weet, heb je echt een gedachte, structuur gemaakt. Na dit gedeelte van je visualisatie kun je de gedachten loslaten in het universum, en laat het quantum veld zijn werk doen door middel van synchroniciteit, waardoor het zich aan je kan presenteren.

Werkt dit echt?

Technisch gezien wel, maar in de praktijk kunnen er een aantal zaken misgaan. Zo kan elke dag 15 minuten mijn gedachten richten op één ding zeer uitdagend zijn. Zoals velen van ons, kan ik soms echt worstelen met de geprogrammeerde onophoudelijke denkpatronen, de afleiding van het fysieke lichaam, en ga zo maar door. Dus het probleem dat ik zie is dat;
– we de waarde en het belang van visualisatie begrijpen
– we verlangen om ons leven bewust te sturen in de richting van onze hoogste voorkeur en vreugde
– we de mechanica van visualisatie begrijpen
maar moeite hebben om in het dagelijks leven de tijd te nemen om te gaan zitten, relaxen en af te stemmen op een specifiek ding voor een bepaalde tijd.

Daarnaast zijn de huidige meditatiepraktijken net als het huidige “onderwijs”. We beginnen nu namelijk pas te begrijpen dat de grote fout van het openbaar onderwijs ligt in zijn onvermogen, of de weigering om tegemoet te komen, aan de individuele behoeften en mogelijkheden van de leerlingen. Ze worden in hokjes geplaatst met als enkele doel een marktconform beroep. Dus omdat ieder van ons een unieke en andere persoonlijkheid, levensdoel, energiestroom, etc. heeft, waarom zouden we onszelf dwingen om te blijven bij één soort meditatie? Als je denkt aan klassieke meditatie, ga je traditioneel zitten in een lotushouding, geruisloos en volledig stil met een lege geest. Toch is dit slechts één soort van meditatie, die niet persé hoeft te werken voor iedereen.

Met deze punten in het achterhoofd hebben wij alle informatie over meditatie en visualisatie lessen verzameld zodat je op een natuurlijke, plezierige, spontanere, en krachtigere manier bezig bent.

Het is belangrijk dat wanneer je opzettelijk je doel aan het uitzenden bent, je je goed voelt. Je staat van zijn is het nummer één ingrediënt. Dus als je huidige stijl van meditatie geforceerd, frustrerend, of saai, voelt is dat de energie die je aan het uitzenden bent! Bij Zen Kung Fu krijg je enkele creatieve suggesties om dit te verbeteren! Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de traditionele meditatie niet werkt of dat er niet veel meer mogelijke manieren zijn. De trainer is er om je te inspireren en te helpen in de juiste staat van zijn te “trillen”, in jouw realiteit.